از تنورگازی ۹۰کالا می توان برای پخت انواع شیرینی جات و نان و پیتزا استفاده کرد.
آرد نخود ۷۵۰ گرم ، روغن جامد ۳۰۰گرم ، پودرقند ۳۰۰گرم ، پودر هل ۱قاشق چای خوری.
روغن را با پودر قند کاملا همزده تا پوک شود و حجم آن دوبرابر شود. پودر هل را اضافه و آرد نخود را هم کم کم اضافه نموده خمیر را خوب ورز می دهیم بهتر است خمیر مایه ۱۲ ساعت استراحت کند اگر خمیر برای قالب زدن آماده نبود از چرخ گوشت رد می کنیم تا خمیر لطیفی بدست آید. برای خمیر نخودچی نباید از زرده تخم مرغ یا گلاب استفاده کرد چون خمیر بعد از پخت ترک می خورد خمیر را به قطر ۱سانت باز می کنیم و به صورت دلخواه قالب می زنیم سینی تنورگازی را کاغذ روغنی می اندازیم و شیرینی هارا در آن می چینیم.
شعله پایینی تنورگازی ۹۰کالا را ۱۵ دقیقه قبل از پخت با شعله پایین و حرارت ملایم زوشن و شعله پخش کن را هم در جای خود قرار داده سپس شیرینی نخودچی را به مدت ۱۵الی ۲۰ دقیقه داخل تنورگازی می پزیم. شیرینی بعد از پخت باید کاملا داخل سینی سرد شود سپس از سینی جدا کنید اگر به صورت داغ جدا کنید پودر می شود.
تنورگازی ۹۰کالا برای پخت انواع کیک و شیرینی جات، پیتزا و غذا های کبابی مناسب می باشد.
شیر ولرم ۲/۵ لیوان ، تخم مرغ ۲عدد ، خمیرمایه ۲قاشق غذاخوری ، روغن مایع ۲/۳ لیوان ، وانیل کمی ، نمک کمی ، آرد مقدار لازم .
شیر ۲/۵ لیوان ، آرد ۷قاشق غذاخوری ، شکر ۷ قاشق غذاخوری ، گلاب کمی.
مواد میانی پیراشکی را قبل از پخت پیراشکی می پزیم تا سرد شود.
آرد و شکر را مخلوط کرده و شیر را کم کم اضافه می کنیم و با همزن دستی مخلوط می کنیم تا مواد گلوله نشود سپس آن را روی حرارت ملایم مدام هم می زنیم تا غلیظ شود. در آخر گلاب را اضافه کرده کمی هم زده و شعله را خاموش می کنیم.
ابتدا شیر ولرم را با ۲قاشق خمیر مایه و ۲قاشق شکر مخلوط و به مدت ۱۵ دقیقه کنار می گذاریم تا عمل بیاید. در ظرف مناسب دیگری ۲عدد تخم مرغ روغن مایع وانیل نمک و باقیمانده شکر مخلوط کرده و بعد مخلوط شیر و خمیر ماسه عمل آمده را اضافه کرده و هم می زنیم آرد را کم کم اضافه می کنیم خمیر باید شل باشد.
خمیر را چرب کرده و داخل کاسه مناسب به مدت ۲ساعت استراحت می دهیم. وقتی خمیر استراحت کرد و حجم آن دوبرابر شد ان را به ۳ قسمت مساوی تقسیم کرده و هر قسمت را با وردنه به قطر ۱ سانت باز می کنیم و آن را به صورت نواری به ۶ قسمت مساوی و مواد میانی را با قیف روی خمیر نواری می ریزیم و یک طرف خمیر را روی دیگر آن تا کرده و لبه های آن را با دست فشار می دهیم تا مواد بیرون نریزد. خمیر ها را رول کرده و داخل سینی تنورگازی چرب شده می چینیم و به مدت ۳۰ دقیقه استراحت می دهیم. در این میان تنورگازی را با حرارت ملایم روشن کرده و شعله پخش کن را هم در جای خود قرار می دهیم تا تنورگازی گرم و اماده پخت باشد. خمیر ها را با زرده تخم مرغ و کنجد رومال کرده و داخل تنورگازی با شعله و حرارت ملایم به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه می پزیم.
تنورگازی ۹۰کالا را ۱۵ دقیقه قبل از پخت به صورت ملایم روشن کرده و شعله پخش کن را در جای خود قرار می دهیم تا تنورگازی کاملا گرم شود.
آرد سفید ۶لیوان ، شیر ولرم ۲لیوان ، خمیر ۲قاشق غذاخوری ، نمک ۲قاشق مرباخوری ، تخم مرغ ۲عدد کره ۱۰۰گرم ، شکر ۱قاشق غذاخوری ، کنجد برای رومال.
ابتدا برای اماده کردن خمیرمایه شیر را به همراه شکر و پودر خمیر مایه فوری داخل یک ظرف مناسب مخلوط می کنیم و به مدت ۱۰ دقیقهدر جای گرم قرار می دهیم تا عمل بیاید. سپس آرد را به همراه نمک و کره نرم شده داخل یک کاسه مناسب می ریزیم حالا خمیرمایه و آب ولرم را اضافه می کنیم و با قاشق مخلوط می کنیم وقتی وقتی خمیر جمع شد با دست ورز می دهیم خمیر باید چسبندگی کمی داشته باشد. مراقب باشیم بیش از حد سفت نشود که نان ها بعد از پخت سفت و خشک می شوند بعد ازاینکه ۱۰ دقیقه خمیر را با دست ورز دادیم در ظرف گود و جادار چرب شده قرار داده و روی آن را پوشانده و به مدت ۲ساعت در جای گرم قرار می دهیم تا حجم آن دوبرابر شود. بعد از اینکه حجم خمیر دوبرابر شد آن را روی سطح کار با دست چرب کمی ورز می دهیم تا پفش بخوابد. سینی تنورگازی را چرب کرده و خمیر هارا به صورت سلیقه ای به صورت نان های کوچک یا در صورت تمایل قالب می زنیم قطر خمیر در هر صورت باید ۱ سانتی متر باشد. درضمن حالت خمیر را با دستمال حرارتی می پوشانیم و ۳۰ دقیقه دیگر استراحت می دهیم بعد ازاینکه خمیر استراحت کرد روی خمیر را با زرده تخم مرغ و مقداری کنجد رومال می کنیم . سپس خمیر را به مدت ۳۰ دقیقه درون تنورگازی قرار می دهیم تا نان شیرمال اماده شود.
تنورگازی ۹۰کالا بهترین وسیله برای پخت انواع کیک و شیرینی جات ، پیتزا و نان خانگی و… می باشد.
شکر ۲ لیوان ، آب ۱/۵ ، آب لیمو ترش ۱قاشق غذا خوری ، زعفران دم کرده ۱قاشق غذا خوری غلیظ ، هل ۴عدد.
برای تهیه شربت باقلوا ایتدا شکر را به همراه آب داخل قابلمه ریخته روی حرارت قرار داده تا شکر به طور کامل حل شده و شربت به جوش بیاید سپس حرارت را ملایم کرده کرده اجازه میدهیم شربت به قوام برسد آماده شود وقتی اطراف شربت قل زد زعفران و هل را اضافه و ۱۵ دقیقه دیگر می جوشانیم سپس آب لیمو ترش را اضافه و شربت را از روی حرارت برمبداریم و کنار می گذاریم تا خنک شود.
خمیر مخصوص باقلوا ۱ بسته ، مغز گردو پوره شده ۲۰۰ گرم ، کره ۲۰۰ گرم ، روغن مایع ۱۰۰ گرم .
برای تهیه باقلوا ابتدا خمیر مخصوص را به ۲ قسمت مساوی تقسیم می کنیم و روی آن را می پوشانیم تا خشک نشود کره را به روش بن ماری ذوب کرده با روغن مایع مخلوط کرده درون یک کاسه به همراه قلمو کنار دستمان قرار می دهیم حالا دو ورقه به هم چسبیده را از خمیر باقلوا را برداشته روی آن با قلمو کرده ذوب شده می ریزیم و روی آن مقداری مغز گردو پودر شده می پاشیم حالا یک سیخ چوبی را ابتدای خمیر قرار داده و خمیر را دور سیخ می پیچیم سپس بالا و پایین خمیر لوله شده را به سمت وسط سیخ چوبی جمع می کنیم تا خمیر چروک دار شود حالا سیخ را بیرون کشیده و خمیر را داخل سینی تنورگازی می چینیم وقتی تمام باقلوا ها را آماده کردیم باقی مانده کره آب شده را روی باقلوا ها می مالیم.
بهتر است شعله پایینی تنورگازی ۹۰کالا را که برای پخت انواع کیک و شیرینی پیتزا و باقلوا عالی هست ۱۵ دقیقه قبل با حرارت ملایم روشن و شعله پخش کن را هم روی شعله قرار دهیم تا تنورگازی به طور کامل گرم شود حالا باقلوا هارا به مدت ۳۵ الی ۴۰ دقیقه درون تنورگازی قرار می دهیم و صبر می کنیم باقلوا ها طلایی شود اگر رویه بعد از پهت طلایی نشد حتما شعله بالایی را هم برای چند دقیقه روشن کنید و صبر کنید تا باقلوا ها طلایی شوند سپس از تنور خارج کرده و صبر می کنیم تا از حرارت بیفتد.
در این مرحله شربت خنک شده را روی باقلوا ها می ریزیم و اجازه می دهیم ۱ تا ۲ساعت در دمای محیط بماند تا شربت کاملا جذب باقلوا ها شود.